»HOZZÁVALÓK«
1 , 5 dl tej
- 50 ml víz
- csipetnyi só
- 1 ek cukor
- 8 dkg vaj
15 dkg liszt
- 3 tojás
- 1 - 2 ek rum
továbbá :
- kakaó, porcukor - a forgatáshoz
- A tejet a vízzel, sóval, cukorral, rummal és a vajjal felforraljuk, majd beleszórjuk a lisztet és addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától.
- Ezután levesszük a tűzről és egy kézi mixerrel, egyesével a masszához keverjük a tojásokat, majd egy olajba mártott kanállal közepesen forró olajba szaggatjuk. ( Egyszerre nem sokat, mert a fánkok a duplájukra fognak nőni .)
- A fánkokat arangybarnára sütjük, papírtörlőre szedjük és még melegen kakaós porcukorba forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése