»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- 2 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- csipet só
Krém :
- 15 dkg kerek szemű rizs
- kb 6 - 7 dl tej
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 - 4 ek cukor - vagy ízlés szerint
- 1 , 5 dl tejszín
- 7 , 5 g étk. zselatin
Meggyes réteg :
- 1 ü meggybefőtt
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- ízlés szerint őrölt fahéj ( elhagyható )
- kb 3 ek cukor
- 7 , 5 g étk. zselatin
- A piskótához a sütőt 200 °C ra melegítjük, egy 22 cm - es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval és a cukorral habbá verjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojássárgáját és hozzászitáljuk a kakaós lisztet. A masszát a formába simítjuk és kb 15 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
- A krémhez a rizst jól átmossuk és beleszórjuk a cukros tejbe, majd alacsony lángon állandó keverés mellett puhára főzzük. A kevés vízben megduzzasztott zselatint micróban folyósra melegítjük és hozzákeverjük a rizshez. A tejszínt habbá verjük majd összeforgatjuk a kihűlt rizzsel.
- A piskótát visszahelyezzük a formába, rásimítjuk a habos rizst, majd hűtőbe tesszük.
- A meggybefőttet leszűrjük, a meggylét kiegészítjük annyi vízzel, hogy 4 dl - t kapjunk és megfőzzük benne a pudingot, ízesítjük, végül hozzákeverjük a meggyet és a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. Ha a puding langyosra hűlt ráöntjük a rizsre és hűtőben egy éjszakán át dermesztjük.
Rovid leszek!
VálaszTörlésIDE VELE!
Udvozlettel:ildiko
Megcsinálom jól néz ki
VálaszTörlés