Tészta :
- 40 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 1 tk só
- 30 ml étolaj + a kenéshez
- 1 tojás
- 1 kk cukor
- langyos tej ( kb 2 , 5 dl )
Töltelék :
- 20 dkg tömlős natur sajtkrém
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 ek csemege paprikakrém
- A tésztához az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt, a tojást és a tejet majd ruganyos, lágy tásztává dagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük.
- A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.
- A megkelt tésztát kb 35 * 40 cm - es nagyságúra kinyújtjuk, megkenjük a paprikás sajttal és feltekerjük. A rudat 3 - 4 cm vastágságú szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. ( vagy kerek ill. szív kapcsos formába ) A csigák tetét és az oldalát megkenjük olajjal és kb 30 perc kelesztés után 180 °C - ra melegített sütőben szép pirosra sütjük. A sütés utolsó 5 percében mindegyik csiga közepére nyomunk egy kevés paprikakrémet és készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése