»HOZZÁVALÓK«
- 4 tojás
- 14 dkg cukor
- 12 dkg olvasztott vaj
- 1 tasak vaníliás cukor
- 12 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 2 tk nescafé
- 5 dl tej
- csipetnyi só
- Egy kb 25 * 25 cm - es tepsi aljába sütőpapírt vágunk, a sütőt 180 °C - ra előmelegítjük.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A kávét 1 ek forró vízben feloldjuk, a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a kávét, a tejet, majd hozzászitáljuk a kakóval vegyített lisztet.
- A masszát óvatosan összeforgatjuk felvert tojáshabbal, majd a tepsibe öntjük és 15 percig sütjük, majd visszavéve a hőfokot 160 °C - ra, további 35 - 40 percig sütjük.
- A süteményt szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni, majd tejszínhabbal, gyümölccsel, vagy csak porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése