- 35 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 ek porcukor + a szóráshoz
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- 5 dkg olvasztott vaj
- langyos tej
- csipet só
- kb 25 dkg sűrű málnalekvár
- Az élesztőt 1 dl langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a porcukrot, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a vajat és annyi tejet, hogy ruganyos tésztát kapjunk. Az egészet alaposan kidagasztjuk és letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
- Ha tészta megkelt, lisztezett deszkán kb 30 * 40 cm - es nagyságúra kinyújtjuk, megkenjük lekvárral és a tészta 2 hosszabbik oldalát feltekerjük középig, majd 3 cm - es szeletekre felvágjuk. A csigák találkozási pontjánál kicsit kihúzzuk a tésztát, kialakítva ezzel a szív formát és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- Meleg helyen 20 percig kelesztjük, majd 180 °C - on halványbarnára sütjük. Langyosan, porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése