»HOZZÁVALÓK«
Diós piskóta :
- 4 tojásfehérje
- 12 dkg cukor
- csipet só
- 12 dkg lágy vaj
- 10 dkg darált dió
- 2 ek kakaópor
- 12 dkg liszt
- 1 / 2 tasak sütőpor
Tojáskrém :
- 4 tojássárgája
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
tetejére :
- 60 ml tej
- 10 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek kakaópor
- 12 dkg darált dió
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük egy kb 28 * 18 cm - es tepsibe sütőpapírt vágunk. A tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd két részletben hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a vajat és tovább keverjük, majd hozzászitáljuk a kakaóval vegyített diós sütőporos lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk és 20 percig sütjük.
- A tojássárgáját a cukrokkal habosra keverjük, majd a sütőből kivett diós tésztára simítjuk. Visszatoljuk a sütőbe és még 10 - 12 percig sütjük.
- A tetejére a tejet a cukorral felforrósítjuk, hozzáadjuk a vajat, a csokoládét és oldódásig keverjük, majd hozzákeverjük a kakaóport és a diót. A masszát a kihűlt süteményre kenjük és hűtőben dermesztjük.
Nagyon guszti!
VálaszTörlésSzia!