,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. február 18., csütörtök

~ TÖRÖK KENYÉR ~




 »HOZZÁVALÓK«
- 40 dkg kenyérliszt
- 1 / 2 ek só
- 50 ml étolaj
- 20 g friss élesztő
- 1 , 5 dl langyos víz
- kb 1 - 1 , 5 dl  dl langyos tej
- 1 kk cukor
továbbá :
- 1 tojássárgája, 1 ek tej 
- szezám és nigella mag

  • Az élesztőt a cukros vízbe morzsoljuk és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat és a tejet. Alaposan összedolgozzuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
  • Ha a tészta megkelt, cipót formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd kézzel kör alakúra lapítjuk, mint a pizzát. Hagyjuk ismét a duplájára kelni, ezután lisztezett ujjbeggyel először kört nyomkodunk a tészta széléhez közel, majd rácsosra nyomkodjuk a közepét. 
  • A tésztát tojássárgája és a tej keverékével lekenjük és megszórjuk magokkal. 200  °C - ra melegített sütőben szép pirosra sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése