»HOZZÁVALÓK«
- 40 dkg kenyérliszt
- 1 / 2 ek só
- 50 ml étolaj
- 20 g friss élesztő
- 1 , 5 dl langyos víz
- kb 1 - 1 , 5 dl dl langyos tej
- 1 kk cukor
továbbá :
- 1 tojássárgája, 1 ek tej
- szezám és nigella mag
- Az élesztőt a cukros vízbe morzsoljuk és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat és a tejet. Alaposan összedolgozzuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
- Ha a tészta megkelt, cipót formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd kézzel kör alakúra lapítjuk, mint a pizzát. Hagyjuk ismét a duplájára kelni, ezután lisztezett ujjbeggyel először kört nyomkodunk a tészta széléhez közel, majd rácsosra nyomkodjuk a közepét.
- A tésztát tojássárgája és a tej keverékével lekenjük és megszórjuk magokkal. 200 °C - ra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése