»HOZZÁVALÓK«
- 3 ek olaj
- 1 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
- 1 / 2 kk egész köménymag
- kb 1 , 2 l víz
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt kömény, ecet - ízlés szerint
- 4 tojás
- 1 buggyantott tojás -személyenként
- A felforrósított olajra rászórjuk a köménymagot és hagyjuk, hogy kipattogjon, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk liszttel és zsemleszínűre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a pirospaprikát és felengedjük vízzel.
- A tojásokat egy tálkában felverjük, majd a forrásban levő levesbe csurgatjuk, pár perc alatt összeforraljuk, majd ízlés szerint sóval, köménnyel és ecettel ízesítjük.
- Fogyaszthatjuk pirított kenyérkockával, vagy buggyantott tojással.
Szia Judit!
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm, hogy linkelted az Annuskám oldalamat!