,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. március 29., hétfő

~ MÁKOS - DIÓS KAGYLÓK ~





 »HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 125 g natúr joghurt
- 60 ml víz
- 50 ml étolaj
- 15 g friss élesztő
- 2 ek porcukor
- csipet só
- 1 tojássárgája
- 35 - 40 dkg liszt
- 25 g olvasztott  vaj
Töltelék :
- 10 - 10 dkg darált mák és dió
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl víz
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 - 1 ek baracklekvár
Kenéshez : - 1 tojás szétválasztva

  • A tésztához összekeverjük a folyékony hozzávalókat, majd belemorzsoljuk az élesztőt, hozzászitáljuk a lisztet és az egészet összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészül a töltelék.
  • A vízből és a cukrokból szirupot főzünk, hozzáreszeljük a citrom héját és leforrázzuk vele a mákot és a diót. ( a szirupból lehet hogy nem kell mind ) A töltelékekhez hozzákeverjük a lekvárt és kihűtjük. 
  • A tésztát 12 egyforma gombócra osztjuk, mindegyiket kb 15 cm - es átmérőjű kör alakúra kinyújtjuk, a tésztán a közepétől a széléig pizzavágóval egy vágást ejtünk és a képen látható módon 1 - 1 evőkanállal teszünk a töltelékből és körbe feltekerjük. A tészta alját összecsípkedjük és kúp alakúra formázzuk. 
  • A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk, lekenjük tojássárgájával és hideg helyre tesszük száradni. Ezután lekenjük tojásfehérjével és 30 percig meleg helyen  kelesztjük, majd 180 °C - ra melegített sütőben szép aranybarnára sütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése