»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 125 g natúr joghurt
- 60 ml víz
- 50 ml étolaj
- 15 g friss élesztő
- 2 ek porcukor
- csipet só
- 1 tojássárgája
- 35 - 40 dkg liszt
- 25 g olvasztott vaj
Töltelék :
- 10 - 10 dkg darált mák és dió
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl víz
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 - 1 ek baracklekvár
Kenéshez : - 1 tojás szétválasztva
- A tésztához összekeverjük a folyékony hozzávalókat, majd belemorzsoljuk az élesztőt, hozzászitáljuk a lisztet és az egészet összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészül a töltelék.
- A vízből és a cukrokból szirupot főzünk, hozzáreszeljük a citrom héját és leforrázzuk vele a mákot és a diót. ( a szirupból lehet hogy nem kell mind ) A töltelékekhez hozzákeverjük a lekvárt és kihűtjük.
- A tésztát 12 egyforma gombócra osztjuk, mindegyiket kb 15 cm - es átmérőjű kör alakúra kinyújtjuk, a tésztán a közepétől a széléig pizzavágóval egy vágást ejtünk és a képen látható módon 1 - 1 evőkanállal teszünk a töltelékből és körbe feltekerjük. A tészta alját összecsípkedjük és kúp alakúra formázzuk.
- A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk, lekenjük tojássárgájával és hideg helyre tesszük száradni. Ezután lekenjük tojásfehérjével és 30 percig meleg helyen kelesztjük, majd 180 °C - ra melegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése