,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. július 21., szerda

~ ALMÁS VANÍLIAKRÉMES RÓZSAPITE ~




 »HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg liszt
- 5 dkg darált héjas mandula 
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg hideg vaj
- csipet só
- 1 tojás
- pici hideg víz 
Töltelék :
- 2 tojás
- 6 dl tej
- 8 dkg cukor
- 2 tk vaníliakivonat
- 6 dkg kukoricakeményítő
- 1 - 2 db zöldalma

  • A krémhez 1 dl tejben simára keverjük a tojást és a keményítőt, a maradék tejet a cukorral, vaníliával felforraljuk, majd keveset a keményítős részhez öntünk, ezután a keveréket visszaöntjük a forralt tejhez és alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Folpackkal letakarjuk és langyosra hűtjük.
  • A tésztához a lisztet, mandulát, porcukrot és a sót összevegyítjük, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást - a vizet szükség esetén - és az egészet összegyúrjuk. A tésztát folpacka csomagoljuk és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
  • Az almát negyedbe vágjuk, a magházat eltávolítjuk és vékony szeleteket vágunk belőle, majd a szeleteket citromos vízbe tesszük.
  • A tészával kibélelünk egy 25 cm - es piteformát, az alját villával megszurkáljuk és rásimítjuk a vaníliás krémet. Az almaszeletekkel  rózsasziromszerűen kirakjuk a krémet ( enyhén belenyomva ) és 180 °C - ra melegített sütőben kb 30 - 35 perc alatt megsütjük. A langyosra hűlt pitét porcukorral meghintve, felszeletelve kínáljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése