»HOZZÁVALÓK«
- 1 cs friss leveles tészta
- 30 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 3 - 4 ek cukor - vagy ízlés szerint
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 ek tejföl
- kb 25 dkg sárgabarack
- 1 tojás - a kenéshez
- A kimagozott barackot apróbb darabokra vágjuk és összeforgatjuk a vaníliás cukorral. A túrót ízesítjük cukorral, citromhéjjal és tejföllel.
- A leveles tésztát kitekerjük és egyenletesen elterítjük rajta a túrót, majd rászórjuk a barackot. Azután a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. A rudat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk , lekenjük a tetejét enyhén felvert tojással és 190 °C ra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése