Tészta :
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj / margarin
- 6 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- csipetnyi só
- 6 g sütőpor
- 1 - 2 ek tejföl
Töltelék :
- 3 db alma
- 1 ek citromlé
- 5 dkg cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 / 2 tasak vaníliás pudingpor
tetejére :
- 2 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 300 g görög joghurt
- csipet só
- 3 dkg étk. keményítő
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd 2 / 3 - 1 / 3 - ad részre osztjuk. Fóliába tekerjük a kissebbik tésztát a mélyhűtőbe, a nagyobbikat a hűtőbe tesszük.
- Az almák magházát eltávolítjuk , az almát kisebb kockákra vágjuk és egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a citromlét , a cukrot és a fahéjat, majd kb 10 percig pároljuk. A pudingport kevés vizzel simára keverjük és az almához öntve besűrítjük.
- A joghurtban simára keverjük a keményítőt. A tojásfehérjét a sóval elkezdjük felverni, ha már félig felverődött két részletben hozzászórjuk a cukrokat és kemény habbá verjük. Ezután összeforgatjuk a joghurttal.
- A hűtőből kivett tésztát egy kb 22 - 24 cm - es átérőjű formába nyújtjuk, az alját villával megszurkáljuk és elterítjük rajta a kihűlt almát, majd rákenjük a jogurthabot. A mélyhűtőből elővett tésztát nagylyukú reszelőn ráreszeljük és 180 °C ra melegített sütőben, kb 40 perc alatt megsütjük.
Juditka, gratulálok! Ez egy remek recept, igazi finomság. A tíz ujjunkat megnyaltuk utána A szép fotó alapján választottam ki 🙂 Megéri a munkát. Köszönet a receptet 🙋
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm és örülök, hogy elkészítetted !
VálaszTörlés