»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 30 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj / margarin
- 8 dkg porcukor
- csipet só
- 1 kk sütőpor
- 1 tojás
- kb 2 - 3 ek tejföl
Töltelék :
- 30 dkg túró
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 ek porcukor
- 1 tojás
- 1 ek vaníliás pudingpor ( főzős )
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 4 - 5 db alma
- 1 tk őrölt fahéj
- 4 ek barnacukor
- 2 ek vaj
tetejére : - 1 tojás
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába tekerve hűtőbe tesszük.
- A megtisztított almát kisebb kockákra vágjuk, a barnacukrot egy lábaban elkezdjük karamellizálni, hozzáadjuk a fahéjat, a vajat, az almát és 4 - 5 percig főzzük.
- A túrót a cukrokkal, citromhéjjal, a tojással és a pudingporral kikeverjük.
- A tésztát 2 / 3 - 1 / 3 - ad részre osztjuk, a nagyobbik résszel kibélelünk egy kb 22 cm - es átmérőjű piteformát az alját villával megszurkáljuk, elsimítjuk rajta a túrót, majd a kihűlt almaragut. A maradék tésztával tetszés szerint berácsozzuk, vagy bármilyen őszi levélkiszúróval kidíszítjük a pitét.
- A tetejét lekenjük felvert tojással és 180 °C - os sütőben szép aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése