,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. december 12., vasárnap

~ BAUMKUCHEN ~


 

»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 5 tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg vaj
- 1 tasak vaníliás cukor, 1 ek rum
- 15 dkg liszt, 120 ml tej
csokimáz : 
- 15 dkg jó minőségű étcsokoládé ( 70 % ) 
- 1dl tejszín, 1 - 2  tk. rum

  • A vajat egy lábasban felolvasztjuk, alacsony lángon addig forraljuk - karamellizáljuk -  amíg kellemesen szép barna színt nem kap, ezután leszűrjük. 
  • Egy 22 cm - es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, a sütőt 220 °C - ra melegítjük.
  • A tojást a cukrokkal, rummal habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a lehűlt vajat, hozzászitáljuk a lisztet és a tejjel lazítjuk. Egy merőkanálnyi tésztát elterítünk a forma alján és betesszük a sütőbe 3 - 5 percre. Erre ismét  tésztát merünk, betesszük sülni és a rétegezést / sütést addig folytatjuk amíg el nem fogy az összes tészta. Ezután a süteményről  lekapcsoljuk a tortakarimát és rácsra tesszük hűlni. 
  • A tejszínt felforrósítjuk a rummal,  ráöntjük az összetördelt csokoládéra és addig kevergetjük amíg a csokoládé teljesen felolvad, majd bevonjuk vele a tortát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése