Tészta :
- 5 tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg vaj
- 1 tasak vaníliás cukor, 1 ek rum
- 15 dkg liszt, 120 ml tej
csokimáz :
- 15 dkg jó minőségű étcsokoládé ( 70 % )
- 1dl tejszín, 1 - 2 tk. rum
- A vajat egy lábasban felolvasztjuk, alacsony lángon addig forraljuk - karamellizáljuk - amíg kellemesen szép barna színt nem kap, ezután leszűrjük.
- Egy 22 cm - es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, a sütőt 220 °C - ra melegítjük.
- A tojást a cukrokkal, rummal habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a lehűlt vajat, hozzászitáljuk a lisztet és a tejjel lazítjuk. Egy merőkanálnyi tésztát elterítünk a forma alján és betesszük a sütőbe 3 - 5 percre. Erre ismét tésztát merünk, betesszük sülni és a rétegezést / sütést addig folytatjuk amíg el nem fogy az összes tészta. Ezután a süteményről lekapcsoljuk a tortakarimát és rácsra tesszük hűlni.
- A tejszínt felforrósítjuk a rummal, ráöntjük az összetördelt csokoládéra és addig kevergetjük amíg a csokoládé teljesen felolvad, majd bevonjuk vele a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése