- kb 60 dkg halászlében főtt harcsa
- 1 vöröshagyma, 1 tv paprika, 1 - 2 paradicsom
- 1 ek őröltlt pirospaprika, só, bors
- 3 dl tejföl, 1 ek liszt, kb 2 dl halászlé
- kb 10 sós palacsinta , kapor
- A halászlét a jól bevált családi recept alapján elkészítjük. A főzés végén a harcsadarabokat pár percre a halászlébe dobjuk, hogy megabálódjon.
- Elkészítjük a lecsós alapot a hagymából, paprikából , paradicsomból, ezután megszórjuk pirospaprikával és rátesszük a halászléből kiszedett harcsát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felöntjük halászlével és kb 10 percig főzzük, ezután kiszedjük a halhúst a szaftból, ledaráljuk vagy késsel apróra vágjuk.
- A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, majd a visszamaradt szafthoz öntjük, összeforraljuk, - ha sűrű lenne kevés halászlével hígítjuk és az egészet simára turmixoljuk. A halhúshoz 3 - 4 ek szószt keverünk, majd a masszából 2 - 2 evőkanállal teszünk a palacsintákra a két oldalát ráhajtjuk és feltekerjük. Tányérra szedjük, meglocsoljuk a szósszal - esetleg tejföllel is - és még melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése