,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. december 15., szerda

~ HORTOBÁGYI HARCSAPALACSINTA



»HOZZÁVALÓK«
- kb 60 dkg halászlében főtt harcsa
- 1 vöröshagyma, 1 tv paprika, 1 - 2  paradicsom
-  1 ek őröltlt pirospaprika, só, bors
- 3 dl tejföl, 1 ek liszt, kb 2 dl halászlé
- kb 10 sós palacsinta , kapor

  • A halászlét a jól bevált családi recept alapján elkészítjük. A főzés végén a harcsadarabokat pár percre a halászlébe dobjuk, hogy megabálódjon. 
  • Elkészítjük a lecsós alapot a hagymából, paprikából , paradicsomból,  ezután megszórjuk pirospaprikával és rátesszük a halászléből kiszedett harcsát, ízlés szerint sózzuk,  borsozzuk.  Felöntjük halászlével és kb 10 percig főzzük, ezután kiszedjük a halhúst a szaftból, ledaráljuk vagy késsel apróra vágjuk. 
  • A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, majd a visszamaradt szafthoz öntjük, összeforraljuk, - ha sűrű lenne kevés halászlével hígítjuk és az egészet simára turmixoljuk. A  halhúshoz 3 - 4 ek szószt keverünk, majd a masszából  2 - 2 evőkanállal teszünk a palacsintákra  a két oldalát ráhajtjuk és feltekerjük. Tányérra szedjük, meglocsoljuk a szósszal - esetleg tejföllel is - és még melegen kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése