,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. december 15., szerda

~ KARÁCSONYI CHOUX ~



 »HOZZÁVALÓK«
Fánkhoz :
- 65 g vaj, 1 tk cukor, 1 kk só
- 65 ml víz, 65 ml tej, 12 dkg liszt
- 3 tojás
Ropogós tészta :
- 8 dkg liszt, csipet só
- 8 dkg cukor, 6 dkg vaj
- piros és zöld ételszínezék
Krém :
- 3 dl tej, 1 tasak vaníliás pudingpor
- 2 ek porcukor, 3 dl tejszín

  • A tészához a liszet, a cukrot , a sót összevegyítjük, elmorzsoljuk benne a vajat, majd kétfelé osztjuk, az egyik részbe kevés piros, a másik részbe pedig zöld ételfestéket teszünk és összegyúrjuk. Mindkét tésztát sütőpapír közt kb fél cm - es vastagságúra nyújtjuk és egy tálcára téve mélyhűtőbe tesszük.
  • A sütőt 180 °C - ra melegítjük. A fánhoz a vizet, a tejet , a vajat, a sót és a cukrot egy edénybe tesszük, felforraljuk, majd hozzászórjuk a lisztet  és addig kevergetjük - főzzük - amíg a tészta elnem válik az edény falától. Ezután levesszük a tűzről és kézi habverővel egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
  • A masszát nyomózsákba szedjük és sütőpapírral bélelt tepsibe 5 cm - es halmokat nyomunk, egymástól kellő távolságra. 
  • A színes tésztákból 5 cm - es pogácsaszaggatóval köröket szúrunk és ráhelyezzük a fánktészta tetejére. Kb 25 - 30 perc alatt készre sütjük. 
  • A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, folpackkal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön és kihűtjük. A tejszínből a cukorral habot verünk, majd összeforgatjuk a kihűlt pudinggal és a  krémet nyomózsákba szedjük. 
  • A fánkok tetejét levágjuk és betöltjük a krémmel. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése