,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. december 16., csütörtök

~ MÁKOS ÖNTÖTT KRÉMES ~




 »HOZZÁVALÓK«
Mákos rész :
- 15 dkg őrölt mák, 5 dkg liszt, 1 / 2 tasak sütőpor, 1 tojás
- 5 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg olvasztott vaj
- 1 dl tej
Piskóta :
- 3 tojás, 3 ek cukor, 3 ek liszt
Krém :
- 1 tasak vaníliás pudingpor, 3 dl tej
- 15 dkg vaj / margarin, 15 dkg porcukor
továbbá : - 3 - 4 ek baracklekvár, tejcsokoládé

  • A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 20 * 30 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk. 
  • A mákos részhez, a száraz hozzávalókat összevegyítjük, majd hozzáadjuk a tojást, a vajat, a tejet és egy kézi mixerrel alaposan kikeverjük. A masszát a tepsibe simítjuk.
  • A piskótához a tojást a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd óvatosan hozzáforgatjuk az átszitált lisztet és a masszát a mákos rétegre simítjuk, ezután sütőbe téve kb 25 perc alatt megsütjük.
  • A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport. A vajat  kihabosítjuk a porcukorral, majd tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal. 
  • A kihűlt tésztát egy tálcára borítjuk, a mákos rétegre rákenjük a lekvárt, erre pedig a vaníliás krémet. A tetejére csokoládét reszelünk és 2 - 3 órára hűtőben tesszük dermedni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése