,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. december 18., szombat

~ KIJEVI KRÉMES ~



 »HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 18 dkg hideg vaj / margarin
- 10 g sütőpor
- 4 tojássárgája
tojáshab :
- 4 tojásfehérje, csipet só, 15 dkg cukor
- 15 dkg  dió
Krém :
- 6 dl tej, 2 tasak vaníliás pudingpor
- 15 lágy dkg vaj / margarin, 15 dkg porcukor

  • A tésztához a lisztben elvegyítjük a sót, a porcukrot, a sütőport, majd ujjbeggyel elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat és az egészet összegyúrjuk. A tésztát fóliába tekerve 60 percre hűtőbe tesszük.
  • A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, majd  folpackkal letarjuk, hogy ne bőrösödjön és kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, tovább keverve hozzáadjuk a pudingot és félretesszük.
  • A sütőt 180 °C - ra melegítjük. A diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd ha kihűlt durvábbra őröljük. 
  • A lehűlt tésztát 3 egyforma részre osztjuk, mindegyiket lisztezett felületen kb 20 * 30 cm - es nagyságúra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.  A tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd tovább verve kisebb adagokban hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük, ezután három részre osztjuk, rákenjük a három tésztalapra és megszórjuk dióval. Ezután egyesével, mindegyiket kb 15 perc alatt megsütjük. 
  • Ha a lapok kihűltek betöltjük a krémmel  úgy, hogy mindig felül legyen a diós - habos rész. 3 - 4 óra pihentetés után hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk. 


2 megjegyzés:

  1. Isteni finom ,én már megsütöttem többször is,megunhatatlan!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép és finom ! Igaz hogy régebben de már sütöttem nagyon finom!

    VálaszTörlés