»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 18 dkg hideg vaj / margarin
- 10 g sütőpor
- 4 tojássárgája
tojáshab :
- 4 tojásfehérje, csipet só, 15 dkg cukor
- 15 dkg dió
Krém :
- 6 dl tej, 2 tasak vaníliás pudingpor
- 15 lágy dkg vaj / margarin, 15 dkg porcukor
- A tésztához a lisztben elvegyítjük a sót, a porcukrot, a sütőport, majd ujjbeggyel elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat és az egészet összegyúrjuk. A tésztát fóliába tekerve 60 percre hűtőbe tesszük.
- A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, majd folpackkal letarjuk, hogy ne bőrösödjön és kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, tovább keverve hozzáadjuk a pudingot és félretesszük.
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük. A diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd ha kihűlt durvábbra őröljük.
- A lehűlt tésztát 3 egyforma részre osztjuk, mindegyiket lisztezett felületen kb 20 * 30 cm - es nagyságúra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd tovább verve kisebb adagokban hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük, ezután három részre osztjuk, rákenjük a három tésztalapra és megszórjuk dióval. Ezután egyesével, mindegyiket kb 15 perc alatt megsütjük.
- Ha a lapok kihűltek betöltjük a krémmel úgy, hogy mindig felül legyen a diós - habos rész. 3 - 4 óra pihentetés után hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.
Isteni finom ,én már megsütöttem többször is,megunhatatlan!
VálaszTörlésNagyon szép és finom ! Igaz hogy régebben de már sütöttem nagyon finom!
VálaszTörlés