- 1 cs Albert keksz ( 220 g )
- tej
Krém :
- 2 tojás, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor
- 2 ek kakaópor, 12 dkg vaj, 5 dkg étcsokoládé
díszítés :
- kb 10 - 15 dkg cukor
- A tojást és a cukrokat kézi mixerrel kissé kihabosítjuk, majd vízgőz felé téve tovább keverjük, amíg sűrűbb habos masszát nem kapunk ( kb 8 perc ) . Ezután hozzáadjuk a kakaóport és a csokoládét, majd addig keverjük amíg a csokoládé teljesen felolvad.
- Ha a krém kihűlt a vajjal kihabosítjuk és egy nyomózsákba töltjük.
- A kekszeket éppen hogycsak megmártjuk a tejben, majd mindegyik kekszre nyomunk a krémből és összetapasztjuk a kekszeket, a megmaradt krémmel körbekenjük a roládot és folpackkal letakarva egy éjszakán át pihentetjük.
- A díszítéshez a cukrot egy lábasba tesszük, majd közepes lángon borostyánszínűre karamellizáljuk. A karamellből egy kanállal sütőpapírra tetszőleges mintákat csurgatunk, majd a megdermedt karamellel díszítjük a roládot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése