,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. december 18., szombat

~ DOBOS KEKSZROLÁD ~



»HOZZÁVALÓK«
- 1 cs Albert keksz ( 220 g )
- tej
 Krém :
- 2 tojás, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor
- 2 ek kakaópor, 12 dkg vaj, 5 dkg étcsokoládé
díszítés :
- kb 10 - 15 dkg cukor 
  • A tojást és a cukrokat  kézi mixerrel kissé kihabosítjuk, majd vízgőz felé téve tovább keverjük, amíg sűrűbb habos masszát nem kapunk ( kb 8 perc ) . Ezután hozzáadjuk a kakaóport és a csokoládét, majd addig keverjük amíg a csokoládé teljesen felolvad. 
  • Ha a krém kihűlt a vajjal kihabosítjuk és egy nyomózsákba töltjük. 
  • A kekszeket éppen hogycsak megmártjuk a tejben, majd mindegyik kekszre nyomunk a krémből és összetapasztjuk a kekszeket, a megmaradt krémmel  körbekenjük a roládot és folpackkal letakarva egy éjszakán át pihentetjük.
  • A díszítéshez a cukrot egy lábasba tesszük, majd közepes lángon borostyánszínűre karamellizáljuk. A karamellből egy kanállal sütőpapírra tetszőleges mintákat csurgatunk, majd a megdermedt karamellel díszítjük a roládot. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése