»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 35 dkg liszt
- 1 / 2 kk só
- 1 tasak sütőpor
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- kb 120 ml tej
Sziruphoz :
- 20 dkg cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 , 5 dl víz
- 1 rúd fahéj
- 1 citrom leve
- kb 3 cm - es megpucolt gyömbér
- A sziruphoz a hozzávalókat kb 10 perc alatt összeforraljuk, majd kihűtjük.
- A tésztához a lisztben elvegyítjük a sót, a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és annyi tejet, hogy ruganyos de nem túl kemény tésztát kapjunk. Letakava, 1 órán át pihentetjük.
- Ezután a tésztát enyhén lisztezett deszkán 20 * 35 cm - es nagyságúra kinyújtjuk és egy pizzavágóval, vagy éles késsel 5 * 10 cm - es téglalapokat vágunk belőle, majd a képen látható módon bevágjuk úgy, hogy a végén 1 cm - es rész egybemaradjon, a szárakat pedig összefonjuk.
- Az így kapott fonatokat forró, bő olajban aranybarnára sütjük. Ha a fánkok kisültek belemártogatjuk a szirupba és egy szűrőkanállal kiemelve, rácsra téve hagyjuk lecsöpögni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése