»HOZZÁVALÓK«
Soffritto :
- 1 vöröshagyma
-2 szál sárgarépa
- 1 nagyobb szál angolzeller
- kevés olívaolaj
Ragu :
- az elkészült sofritto
- 10 - 15 dkg vöröslencse
- 15 dkg paradicsompüré
- 1 nagy paradicsom
- 1 - 1 tk szárított bazsalikom, oregano, kakukkfű
- só, bors, cukor - ízlés szerint
- víz
továbbá :
- főtt tészta, parmezán
- A vöröslencsét folyóvízzel átöblítjük és kb 2 órán át vízben áztatjuk.
- A soffrittóhoz a zöldségeket megpucoljuk és egy késes aprítóval finomra aprítjuk, ezután egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a zöldségeket, majd addig pirítjuk, főzzük amíg egynemű szószt nem kapunk belőle.
- Ezután hozzáöntjük a paradicsompürét, a lencsét, a felaprított paradicsomot, kb 2 dl vizet, majd ízesítjük és lefedve addig főzzük amíg a lencse megpuhul. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.
- A ragut al dente - re főzött tésztával, parmezánnal megszórva, bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése