,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2022. március 23., szerda

~ BOSZORKÁNYPOGÁCSA ~



»HOZZÁVALÓK«
- 30 dkg liszt, 20 dkg hideg vaj / margarin, csipet só
- 10 dkg porcukor, 1 citrom héja, 1 / 2 citrom leve
- 2 kisebb tojássárgája, 2 tojásfehérje
- kb 15 dkg darált dió, baracklekvár

  • A tésztához a lisztben elvegyítjük a sót, a porcukrot majd elmorzsoljuk benne  a vajat, hozzáadjuk a citromhéját a citromlét, a tojássárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát folpacka csomagoljuk és hűtőben 60 percig pihentetjük.
  • A tésztából kb 20 g - os golyókat formázunk, megforgatjuk előszőr az enyhén felvert tojásfehérjében, majd a dióban. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tenyerünkkel kissé ellapítjuk és a közepébe egy fakanál nyelével mélyedést készítünk.
  • 180 °C - ra melegített sütőben kb 18 perc alatt megsütjük. A lekvárt felforrósítjuk és a megsült sütemény közepébe, 1 - 1 teáskanállal teszünk belőle. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése