,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2022. március 22., kedd

~ CSŐBEN SÜLT BURGONYÁS KARFIOL~



 »HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg burgonya, 1 kisebb fej karfiol
- 2 ek vaj, 2 ek liszt, 5 dl tej
- kb 15 dkg cheddar sajt, só
- bors, szerecsendió

  • A karfiolt rózsáira szedjük és lobogó sós vízben, közepesen puhára pároljuk. A burgonyát héjával együtt megfőzzük, majd megpucoljuk és tetszőleges szeletekre vágjuk. 
  • Egy hőálló tálat kivajazunk, az aljára lerakjuk a burgonyát erre a leszűrt karfiolt.
  • A vajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet és kissé megpirítjuk, majd felöntjük tejjel, ízesítjük majd sűrű mártás állagúra főzzük. Ezután ráöntjük a karfiolra, megszórjuk reszelt sajttal és 200 °C - ra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
  • Önmagában vagy köretként, sültekhez fogyasztjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése