»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg burgonya, 1 kisebb fej karfiol
- 2 ek vaj, 2 ek liszt, 5 dl tej
- kb 15 dkg cheddar sajt, só
- bors, szerecsendió
- A karfiolt rózsáira szedjük és lobogó sós vízben, közepesen puhára pároljuk. A burgonyát héjával együtt megfőzzük, majd megpucoljuk és tetszőleges szeletekre vágjuk.
- Egy hőálló tálat kivajazunk, az aljára lerakjuk a burgonyát erre a leszűrt karfiolt.
- A vajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet és kissé megpirítjuk, majd felöntjük tejjel, ízesítjük majd sűrű mártás állagúra főzzük. Ezután ráöntjük a karfiolra, megszórjuk reszelt sajttal és 200 °C - ra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
- Önmagában vagy köretként, sültekhez fogyasztjuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése