»HOZZÁVALÓK«
- 4 tojás, 10 dkg porcukor, 10 dkg lágy vaj
- 10 dkg olvasztott étcsokoládé, 10 dkg darált mandula, csipet só
- 5 dkg babapiskótamorzsa, 2 ek kakaópor, 1 tk mandulaaroma
- 1 / 2 tasak sütőpor ( 6 g ) 2 ek cukor
tetejére :
- 10 dkg porcukor, 2 ek kakaópor
- 5 dkg vaj, kb 1 - 2 ek forró víz
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük, az őzgerinc formát alaposan kivajazzuk és behintjük zsemlemorzsával.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval elkezdjük felverni, majd félidőben hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.
- A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a vajat, a csokoládét, az aromát, a kakaóport, a morzsát és a mandulát. Ezután hozzáforgatjuk a tojáshabot. A masszát a formába simítjuk és kb 40 perc alatt tűpróbáig sütjük.
- A tetejére a vajat, a porcukrot és a kakóport összemelegítjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű, de kenhető masszát kapjunk. A mázzal bevonjuk a kihűlt süteményt és tetszés szerint díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése