- 50 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 kk só
- 25 g friss élesztő, 1 tojássárgája, 6 dkg fehércsokoládé
- 8 dkg lágy vaj, kb 250 ml langyos tej
- 2 ek mazsola, 2 ek kandírozott narancshéj / citromhéj
tetejére :
- 4 dkg fehércsokoládé
- Az élesztőt 1 dl tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, a tejet és elkezdjük dagasztani, amikor a tészta már összeállt beledolgozzuk a vajat, a kandírozott narancsot és a mazsolát.
- A tésztát meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt enyhén lisztezett deszkára borítjuk és 20 * 30 cm - es nagyságúra nyújtjuk, majd a hosszabbik oldala mentén feltekerjük és belehelyezzük egy vajjal kikent és lisztel beszórt kalácsformába. ( ha nincs ilyen formánk, akkor összefonjuk a tésztát. ) Kb 40 perc kelesztés után 180 °C - ra melegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
- Ha a kalács kihűlt, olvasztott fehércsokoládéval áthúzzuk a tetetjét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése