»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg liszt, 5 dkg kókuszreszelék + 10 dkg - a forgatáshoz
- csipet só, 10 dkg porcukor, 20 dkg vaj / margarin
- 1 tojássárgája, 1 - 2 ek hideg víz
- baracklekvár
Szirup :
- 10 dkg cukor, 1 dl víz
- A tésztához a száraz hozzávalókat összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját a vizet és az egészet összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 60 percre hűtőbe tesszük.
- A vizet a cukorral szirupos állagúra főzzük.
- A tésztát fél cm - es vastagságúra kinyújtjuk és kb 5 - 6 cm - es korongokat szaggatunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 °C - on, kb 10 - 12 perc alatt megsütjük. Ha már barnulni kezd a széle vegyik ki a sütőből.
- A kihűlt korongokat összetapasztjuk a lekvárral és hagyjuk kb 1 órán át, hogy kissé beszívódjon a lekvár, ezután egy ecset segítségével bekenjük a linzerek tetejét és az oldalát sziruppal és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése