»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg liszt, 3 dkg friss élesztő, 8 dkg porcukor
- 2 tasak vaníliás cukor, 10 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás , 1 tojássárgája
- csipetnyi só, 1 ek céklapor vagy piros ételfesték
- 2 ek kakaópor
- kb 3 dl langyos tej
- A tésztához 1 dl tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojásokat, a vajat , a tejet és lágyabb tésztát dagasztunk.
- A tésztát 3 részre osztjuk, az egyik részbe belegyúrjuk a kevés vizzel elkevert kakaóport, másikba a kevés vízzel elkevert céklaport. A tésztagombócokat letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- Ha a tészta megkelt , mindegyik gombócot, kb 50 - 60 cm - es rúddá sodorjuk, majd a szálakat összetekerjük és egy kb 2 literes kiolajozott kuglófformába helyezzük. Letakarva kb 40 perc kelesztés után 180 °C - ra melegített sütőben, kb 40 perc alatt megsüjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése