»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 4 tojásfehérje, csipet só, 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor, 2 tojássárgája
- 5 dkg liszt, 12 dkg darált dió, 1 kk sütőpor, 1 ek rumaroma
Krém :
- 6 dl tej, 2 tasak vaníliás pudingpor
- 2 tojássárgája, 15 dkg porcukor vagy ízlés szerint
- 20 dkg lágy maragarin vagy vaj
- A sütőt 180 °C ra előmelegítjük, egy nagy gáztepsibe ( 38 * 28 cm ) sütőpapírt vágunk. A tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd tovább verve kisebb adagokban hozzászórjuk a cukrokat és kemény habbá verjük. Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját, a rumot és hozzáforgatjuk a sütőporos - diós lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 12 perc alatt megsütjük.
- A krémhez 4 dl tejet felteszünk forrni, a maradékban elkeverjük a pudingport és a tojássárgáját, majd hozzáöntjük a forró tejet. Az egészet visszaöntjük a lábasba és alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Folpackkal letakarjuk és teljesen kihűtjük.
- A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd tovább verve hozzákeverjük a pudingot.
- A piskóta széleit levágjuk és egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, a többit kb 8 * 8 cm - es kockákra vágjuk. A piskótakockákat összeragasztjuk a krémmel, úgy mint a méteres kalácsnál, a kimaradt krémmel pedig körbekenjük az oldalát és a tetejét. A süteményt a piskótamorzsával bepanírozzuk és hűtőben 2 - 3 órán át dermesztjük. Ferdén szeleteljük.
Most találtam rá erre a receptre.El fogom készíteni és gratulálok az oldaladhoz!
VálaszTörlésKöszönöm szépen !
TörlésMitől lesz ez akkora mint egy méteres kalács? Hiszen keves a tészta és a krém is
VálaszTörlésNévtelen !
TörlésA méteres elnevezés a sütemény összeállítására utal, ha hosszabbat szeretne, dupla vagy tripla hozzávalók szükségesek.
Megsütöttem. Kiváló lett
VálaszTörlés