»HOZZÁVALÓK« - 8 db - hoz
Tészta :
- 40 dkg liszt, 25 g friss élesztő, 1 kk só, 2 ek porcukor
- 1 tojás, 1 tojássárgája, 5 dkg lágy vaj, kb 2 , 5 dl langyos tej
töltelék :
- 10 dkg vaj, 1 ek liszt
tetejére :
- 1 tojás, egész mák
- Az éleztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a lisztben elkeverjük a sót, a porcukrot, hozzáadjuk a tojásokat, a felfutott élesztőt, a tejet és elkezdjük dagasztani, végül beledolgozzuk a vajat is. A tésztát meleg helyen kb 60 percig kelesztjük.
- A töltelékhez a vajat és lisztet habosra keverjük.
- A megkelt tésztát kb 40 * 40 cm - es nagyságúra kinyújtjuk és 10 * 20 cm - es nagyságú darabokra vágjuk és a képen látható módon a szélét és a közepét egy éles késsel bevagdossuk. A tészta sima oldalára rákenjük a vajas tölteléket és feltekerjük úgy, hogy a vágott minta felülre kerüljön.
- A bucikat hajtással lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük a tetejét enyhén felvert tojással és megszórjuk a széleit mákkal. 30 perc kelesztés után, 180 °C - ra melegített sütőben szép pirosra sütjük. ( kb 25 perc )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése