»HOZZÁVALÓK«
- 7 db - hoz
Piskóta :
- 4 tojás ( M - es ), 4 ek cukor, csipet só
- 4 ek liszt, 1 ek kakaópor
1 ek forró baracklekvár
Krém :
- 3 dl tej, 1 tasak csokoládés pudingpor, 1 ek kakaópor
- 15 dkg vaj / maragarin, 15 dkg porcukor
- 1 ek rumaroma ( elmaradhat )
Fondant :
- 50 dkg cukor, 250 ml víz, 1 , 5 tk 20 % - os ecet
- 5 dkg étcsokoládé
- kb 2 - 3 ek víz
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 38 * 25 cm - tepsibe sütőpapírt fektetünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval elkezdjük felverni, amikor már félig felverődött hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Tovább verve hozzáadjuk a tojássárgáját is, majd megvárjuk amíg elkeverdik benne, ezután hozzáforgatjuk a kakaóval vegyített lisztet.
- A masszát a tepsibe simítjuk és kb 12 perc alatt megsütjük.
- A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd tovább keverve hozzáadjuk a pudingot és a kakaóport.
- A piskótát hosszában 3 egyenlő részre vágjuk, betöltjük a krémmel és hűtőbe tesszük dermedni. ( legjobb ha egy éjszakán át pihen )
- A fondanthoz egy tiszta lábasba szórjuk a cukrot, hozzáöntjük a vizet és az ecetet, majd felforraljuk, ezután alacsony lángon kb 15 percig gyöngyöztetjük. ( akkor lesz jó, ha a két ujjunk közt szálat tudunk húzni ) Ha nem sikerül , akkor még tovább forraljuk. Ezután lekapcsoljuk a lángot és párszor átkeverve kihűtjük. Hűlés közben a fondant szépen besűrűsödik és kifehéredik.
- A piskóta széleit egyenesre vágjuk és kb 7 * 5 cm - es szeletekre vágjuk, majd a tetejét egy ecsettel vékonyan áthúzzuk lekvárral.
- A fondantot vízgőz felett visszaolvasztjuk és simára keverjük benne a csokoládét. A mignon - okat egyesével bevonjuk a fondanttal és rácsra tesszük - ha sűrűsödik a fondant vízzel hígítjuk. Hűtőben dermesztjük, majd tetszés szerint díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése