»HOZZÁVALÓK«
- 3 - 4 db alma
- 1 - 1 db fahéjrúd, csillagánizs
- 2 - 3 ek cukor
tészta :
- 8 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 tojás ( L - es )
- 5 dl tej
- 10 dkg olvasztott vaj
- A megpucolt almákat kockákra vágjuk, egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az almákat, majd kompót állagúra főzzük, leszűrjük és teljesen kihűtjük.
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy kb 22 - 24 cm - es tapadásmentes formát alaposan kivajazunk és elrendezzük benne az almát.
- A tésztához összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a tejet, a kissé elhabart tojást és a vajat, majd az egészet csomómentesre keverjük. A keveréket ráöntjük az almára és kb 60 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése