»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 4 tojás, 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 dl étolaj, 40 dkg sütőtökpüré
- 1 - 1 kk őrölt fahéj, szegfűszeg, szerecsendió
- 1 tasak sütőpor, 1 kk szódabikarbóna, 25 dkg liszt
tetejére :
- 10 dkg puha vaj, 8 dkg porcukor, 25 dkg mascarpone
továbbá :
- kb 6 - 7 ek málna lekvár
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 22 cm es tortaformába sütőpapírt vágunk.
- A tojást a cukrokkal egy kézi mixerrel kissé felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat, a pürét, a fűszereket és a szódbikarbónás, sütőporos liszet. A masszát a formába simítjuk és kb 40 - 45 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
- A lekvárt szitán átpasszírozuk és egy keveset félreteszünk belőle a torta díszítéséhez.
- A tetejére a vajat habosra keverjük a porcukorral és a krémsajttal.
- A kihűlt tésztát lapjában kétfelé vágjuk, betöltjük lekvárral és rákenjük a tetejére a krémet, majd a félretett lekvárral díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése