»HOZZÁVALÓK«
kb 12 db - hoz
Tészta :
- 130 ml víz, 65 g vaj, 1 tk cukor, 1 kk só
- 120 g liszt, 3 tojás
Almapuding :
- kb 3 - 4 alma, kb 3 ek cukor, 1 ek citromlé
- 1 tasak vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, rum
- 1 tasak vaníliás pudingpor, 1 db almás - fahéjas teafilter, 3 dl víz
továbbá :
- 2 dl tejszín, 1 ek porcukor
- fahéjas porcukor - a szóráshoz
- A teafiltert leforrázzuk, a mazsolát rumba áztatjuk. Az almapudinghoz a megpucolt almát felkockázzuk, egy lábasba tesszük a cukorral és a citromlével együtt, majd kb 5 - 8 percig sütjük / pároljuk. A teában simára keverjük a pudingport, hozzáöntjük az almához és pudinggá főzzük.
- A tésztához a sütőt 200 °C - ra melegítjük. A vizet a cukorral, sóval, vajjal felforraljuk, hozzászórjuk a lisztet és addig főzzük amíg a tészta egy golyóvá össze nem áll. Azután a tűzről levéve a masszát kissé hagyjuk lehűlni és egyesével, egy kézi mixerrel hozzákeverjük a tojásokat.
- A tésztát simacsővel ellátott habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kisebb halmokat nyomunk belőle.
- A fánkokat 20 percig sütjük, majd a hőfokot 170 °C - ra visszavéve további 10 - 15 percig sütjük. Ha a fánkok megsültek, a sütőajtót egy fakanállal kitámasztjuk és hagyjuk még legalább 15 percig száradni.
- A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, betöltjük az almás pudinggal, erre rákanalazzuk a habbá vert tejszínt, majd visszahelyezzük a tetejét és megszórjuk fahéjas porcukorral.
Szia!
VálaszTörlésNagyon jol nez ki!
Szivesen megennem most!