,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2022. október 26., szerda

~ SÜLTALMAPUDINGOS KÉPVISELŐFÁNK ~



»HOZZÁVALÓK«
kb 12 db - hoz
Tészta :
- 130 ml víz, 65 g vaj, 1 tk cukor, 1 kk só
- 120 g liszt, 3 tojás
Almapuding :
- kb 3 - 4 alma, kb 3 ek cukor, 1 ek citromlé
- 1 tasak vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, rum
- 1 tasak vaníliás pudingpor, 1 db almás - fahéjas teafilter, 3 dl víz
továbbá : 
- 2 dl tejszín, 1 ek porcukor
- fahéjas porcukor - a szóráshoz

  • A teafiltert leforrázzuk, a mazsolát rumba áztatjuk. Az almapudinghoz a megpucolt almát felkockázzuk, egy lábasba tesszük a cukorral és a citromlével együtt, majd kb 5 - 8  percig sütjük / pároljuk. A teában simára keverjük a pudingport, hozzáöntjük az almához és pudinggá főzzük.
  • A tésztához a sütőt 200 °C - ra melegítjük. A vizet a cukorral, sóval, vajjal felforraljuk, hozzászórjuk a lisztet és addig főzzük amíg a tészta egy golyóvá össze nem áll. Azután a tűzről levéve a masszát kissé hagyjuk lehűlni és egyesével, egy kézi mixerrel hozzákeverjük a tojásokat.
  • A tésztát simacsővel ellátott habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kisebb halmokat nyomunk belőle. 
  • A fánkokat 20 percig sütjük, majd a hőfokot 170 °C - ra visszavéve további 10 - 15 percig sütjük. Ha a fánkok megsültek, a sütőajtót egy fakanállal kitámasztjuk és hagyjuk még legalább 15 percig száradni. 
  • A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, betöltjük az almás pudinggal, erre rákanalazzuk a habbá vert tejszínt, majd visszahelyezzük a tetejét és megszórjuk fahéjas porcukorral. 

1 megjegyzés: