»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 45 dkg liszt, 1 közepes burgonya, 25 g friss élesztő
- 1 ek só, 1 kk cukor, 50 ml olívaolaj / étolaj, 1 tojás
kb 3 dl langyos tej
Töltelék :
- 15 dkg sonka, egy kis dobozos kukoricakonzerv ( kb 15 dkg )
- 20 dkg sajt, sűrített paradicsom ( kb 120 g )
tetejére :
- reszelt sajt, szezámmag / lenmag
- A megtisztított burgonyát felkockázzuk és megfőzzük, majd krumplinyomón áttörjük és teljesen kihűtjük.
- Az élesztőt langyos cukros tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a burgonyát, a tojást és az olajat, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy ruganyos tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk és letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- Amikor a tészta megkelt, enyhén lisztezett deszkára borítjuk és kb fél vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük paradicsommal, megszórjuk a levétől lecsepegtetett kukoricával, felkockázott sonkával és reszelt sajjtal. A tészta hosszabbik oldala mentén feltekerjük és a rúdból háromszögeket vágunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk.
- A háromszögeket lekenjük enyhén felvert tojással, megszórjuk sajttal és magokkal, majd kb 30 percig kelesztjük. 180 °C - ra melegített sütőben szép pirosra sütjük. ( kb 25 - 30 perc )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése