»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 18 dkg puha margarin, 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor
- 3 tojás, 2 ek tejföl, csipet só, 8 g sütőpor, 15 g kakaópor
- 18 dkg liszt, 10 dkg étcsokoládé
tetejére :
- kb 30 - 35 dkg fagyos feketeribizli, porcukor
- A csokoládét késsel összeaprítjuk. A tésztához a margarint a cukrokkal kihabostjuk, majd tovább keverve hozzádolgozzuk a tojásokat. Ezután hozzákeverjük a tejfölt és a sóval, sütőporral vegyített kakaós lisztet.
- A massza felét egy kb 20 * 28 cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, rászórjuk a csokokoládét és befedjük a megmaradt tésztamasszával. A ribizlit egyenletesen eloszlatjuk a massza tetején és 180 ° C - ra melegített sütőben, kb 35 perc alatt megsütjük. ( alsó - felső sütés )
- A kihűlt sütemény felkockázva, porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése