- 22 dkg liszt
- 10 dkg dió
- 1 tasak sütőpor ( 12 g )
- csipet só
- 1 tk kínai ötfűszer keverék
- 3 db alma
- 10 dkg méz
- 10 dkg vaj
- 3 db tojás
tetejére :
- 1 tk fahéj
- 3 ek méz
- diószemek
- diószemek
- A diót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük és ledaráljuk. A tésztához a száraz hozzávalókat összevegyítjük.
- A megpucolt almát finomreszelőn lereszeljük, a vajat a mézzel összemelegítjük, majd hozzákeverjük az almát és a tojást. A keveréket a száraz hozzávalókhoz öntjük, jól összekeverjük és vajjal kikent, liszttel beszórt kb 22 - cm - es formába simítjuk. A tésztát 180 °C - ra melegített sütőben, kb 30 - 35 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
- A mézet felmelegítjük, hozzákeverjük a fahéjat és a sütőből kivett tortára kenjük, a formában hagyjuk kihűlni, diószemekkel díszítjük, tejszínhabbal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése