»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 50 dkg liszt, 3 ek porcukor, 1 kk só, 25 g friss élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj, 1 tojássárgája, kb 250 ml langyos tej
Töltelék :
- 10 dkg vaj, 5 ek porcukor, 3 - 4 ek kakaópor
- 3 alma, 1 tk őrölt fahéj, 1 tasak vaníliás cukor
- A tésztához 1 dl cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a porcukrot, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, a tejet és alaposan kidolgozzuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- A megpucolt almát apró kockákra vágjuk, összeforgatjuk a fahéjjal, vaníliás cukorral és félretesszük.
- A vajat megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a porcukrot és a kakaóport - kenhető masszát kell hogy kapjunk.
- A megkelt tésztát kb 1 cm - es vastagságúra kinyújtuk, elkenjük rajta a kakaós krémet és eloszlatjuk rajta az almát. A tésztát szorosan feltekerjük, majd kb 2 cm - es szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapíros tepsibe rakjuk és 30 percig kelesztjük.
- 180 °C - ra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése