»HOZZÁVALÓK«
2 - rúdhoz
- 15 dkg rizs, 2 dl víz, kb 3 dl tej
- 1 tk vaníliakivonat, 10 dkg cukor
- 1 ü meggybefőtt, 1 cs réteslap
- 10 dkg olvasztott vaj, 2 ek búzadara
- porcukor - a szóráshoz
- A rizst többször átöblítjük, majd egy lábasba tesszük, felöntjük vízzel hozzáadjuk a vaníliát és felforraljuk, ezután hozzáöntjük a tejet és alacsony lángon, többször átkeverve puhára főzzük.
- Még forrón belekeverünk 1 ek vajat és kihűtjük.
- 4 réteslapot egymásra helyezünk, úgy, hogy a lapokat meglocsoljuk vajjal, majd a legfelső lapot megszórjuk darával és a hosszabbik oldal 1 / 3 - ára ráhalmozzuk a rizs felét, kirakjuk a lecsepegtett meggy felével, majd a lapok széleit a töltelékre hajtjuk és feltekerjük. Így járunk el a többi lappal is.
- A rudakat hajtással lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejüket lekenjük olvasztott vajjal és 180 °C - ra melegített sütőben, kb 25 - 30 perc alatt megsütjük.
Nagyon finomnak látszik, én is megcsinálom.
VálaszTörlésSzia, napok óta csak a receptjeidet olvasom (és lopom).
VálaszTörlésNagyon ügyes vagy, köszönöm szépen.
:-))