,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2022. november 15., kedd

~ TÖLTÖTT LANGALLÓ ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 45 dkg liszt, 15 dkg burgonya, 2 tk só, 25 g friss élesztő
- 1 tk cukor, 5 ek étolaj, kb 2 , 5 dl langyos víz
Töltelék :
- 45 dkg tejföl, 1 - 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg reszelt sajt
- 25 dkg kockázott bacon szalonna, 2 fej lilahagyma
- bors - ízlés szerint

  • A megpucolt burgonyát megfőzzük és még forrón áttörjük, az élesztőt kevés langyos cukros vízben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk elvegyítjük benne a sót, hozzáadjuk a kihűlt burgonyát, az élesztőt, az olajat, a vizet és lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  • Amíg a tészta kel, a hagymát vékony szeletekre vagy kockára vágjuk, a tejfölben elkeverjük a sajtot és a zúzott fokhagymát. 
  • Ha a tészta megkelt kétfelé osztjuk, az egyik felét egy sütőpaírral bélelt kb 30 * 30 cm - es tepsibe nyújtjuk, megkenjük a sajtos tejföl 3 / 4 - ével, megszórjuk a hagyma és a szalonna 3 / 4 - ével és befedjük a másik tésztával.
  • A tetejére a megmaradt töltelék hozzávalóit összekeverjük és rákenjük a tészta tetejére, meglocsoljuk 2 - 3 ek olajjal és addig kelesztjük amíg a sütő 180 °C - ra melegszik, majd kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése