»HOZZÁVALÓK«
- 4 tojás, 12 dkg porcukor, csipet só, 1 tasak vaníliás cukor
- 18 dkg lágy margarin, 25 dkg gesztenyemassza
- 2 ek rumaraoma, 150 ml tej, 30 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor , 1 narancs reszelt héja és leve
- 3 - 4 ek csokilencse
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy kb 2 - 2 , 2 l - es kuglófformát kivajazunk. A tojásokat a cukorokkal habosra verjük, majd hozzákeverjük a margarint, a burgonyanyomón áttört gesztenyemasszát, az aromát, a narancshéját és a levét. Ezután hozzáöntjük a tejet és hozzáforgatjuk a sütőporral, sóval elkevert lisztet.
- Végül a masszához hozzákeverjük a csokilencsét is, majd a formába simítjuk és kb 45 - 50 perc alatt - tűpróbáig sütjük. Ha nagyon sülne a tetetje, alufóliát borítsunk rá.
- Ha a kuglóf megsült, a formában hagyjuk 10 percig hűlni, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük.
- Tálalás előtt leszórjuk porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése