Tészta :
- 3 tojás, 3 ek porcukor, 2 ek meleg víz, 3 ek liszt
- 2 ek kakaópor, 50 ml étolaj, 1 teásk. sütőpor
- csipet só
Krém :
- 30 dkg tejföl ( 20 % - os ), 1 citrom reszelt héja
- 1 / 2 citrom leve, 1 tasak vaníliás cukor, 3 ek porcukor
- 3 ek víz, 10 g étk. zselatin
2 dl tejszín
tetejére :
- 4 dl fanta üdítő, 1 , 5 cs ( 60 g ) vaníliás pudingpor, 1 ek cukor
- A tésztához a sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 20 * 30 cm - es tepsit sütőpapírral bélelünk.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat és a kakóporral vegyített, sütőporos lisztet. A masszát óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal és a tepsibe simítjuk. Kb. 20 perc alatt megsütjük.
- A krémhez a tejszínt habbá verjük, a tejfölt ízesítjük ( fontos hogy szobahőmérsékletű legyen ) majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és mikróban folyósra melegített zselatint és összeforgatjuk a habbal. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.
- A tetejére 1 dl üdítőben simára keverjük a pudingport, a többit felforraljuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot és alacsony lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik, ekkor levesszük a lángról, hagyjuk kicsit hűlni és a krémre öntjük.
- Hűtőben legalább egy éjszakán át dermesztjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése