»HOZZÁVALÓK«
Tésztához :
- 30 dkg liszt, 18 dkg hideg vaj / margarin
- 8 dkg porcukor, csipet só, 4 tojássárgája
- 1 tasak sütőpor, 1 / 2 ek mézeskalács fűszerkeverék
Töltelékhez :
- 1 doboz görög joghurt ( 400 g ), 1 tasak vaníliás cukor,
- 1 citrom reszelt héja, 1 tasak vaníliás pudingpor ( főzős ) , 3 ek darált mák
- 4 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, pár csepp citromlé
- A tésztához, a száraz hozzávalókat összevegyítjük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját és az egészet összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk és folpackba csomagolva legalább 2 órára az egyiket hűtőbe, a másikat mélyhűtőbe tesszük.
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük.
- A töltelékhez a tojásfehérjét a citromlével elkezdjük felverni és amikor már félig felverődött apránként hozzákanalazzuk a porcukrot és tovább verve kemény habbá verjük. A joghurtot a többi hozzávalóval kikeverjük és összeforgatjuk a tojáshabbal.
- A hűtőből kivett tésztát egy 20 * 30 cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, rásimítjuk a krémet és nagylyukú reszelőn ráreszeljük a fagyos tésztát. Kb 35 - 40 perc alatt megsütjük.
- A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd felszeletelve porcukorral leszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése