- 10 dkg tökmag, 20 dkg liszt, csipet só
- 8 dkg cukor, 15 dkg hideg vaj, 2 ek tökmagolaj
- 1 tasak vaníliás cukor
- vaníliás porcukor - a forgatáshoz
- A tökmagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd miután kihűlt, finomra daráljuk. A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a tökmagot, a cukrokat, a sót és elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk az olajat és jól összegyúrjuk. Ha száraz lenne kevés hideg vizet adjunk hozzá.
- A tésztát frissen tartó fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután kb 20 g - os darabokat lecsípünk, és apró kifliket sodrunk belőle. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 170 °C - ra melegített sütőben, kb 13 perc alatt megsütjük.
- Pár ek porcukrot elkeverünk egy tasak vaníliás cukorral és meghempergetjük benne a langyosra hűlt kifliket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése