»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 12 dkg margarin, 12 dkg méz, 6 g szódabikarbóna
- 3 tojás, 10 dkg cukor, 18 dkg liszt
Krém :
- 3 dl tej, 1 tasak vaníliás pudingpor
- 2 dl tejszín, 3 ek porcukor, 1 narancs reszelt héja,
- 3 ek darált mák, 7 g étk. zselatin 30 ml víz
- A tésztához a vajat a mézzel egy nagyobb falú lábasban összeforraljuk, ezután hozzáadjuk a szódabikarbónát és folytonos kevergetés mellett ( vigyázat, mert nagyon felhabzik ) alacsony lángon addig forraljuk, amíg szép karamelles színt nem kapunk. A keveréket egy üvegedénybe átöntjük és kihűtjük.
- A sütőt 170 °C - ra előmelegítjük. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd tovább habosítva hozzáadjuk a mézes keveréket és hozzászitáljuk a lisztet, ezután a masszát egy kb 28 * 30 cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és kb 18 perc alatt megsütjük.
- A krémhez megfőzzük a tejben a pundingport, majd egy tálkába öntjük és frissen tartó fóliával letakarva kihűtjük. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, majd mikróban folyós állagúra melegítjük.
- A tejszínt a porcukorral habbá verjük, majd kisebb adagokban hozzádolgozzuk a pudingot és hozzákeverjük a mákot és a zselatint.
- A tésztát hosszában kettévágjuk megtöltjük a krémmel és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap hosszúkás szeletekre vágva porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése