»HOZZÁVALÓK«
- 30 dkg háztartási keksz, 150 ml tej, 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg cukor, 10 dkg margarin / vaj, 3 ek kakaópor
- 2 ek rumaroma, 8 dkg apró pillecukor, 2 - 3 ek mazsola
- porcukor - a forgatáshoz
- A keksz felét ledaráljuk, a másik felét apró darabokra törjük, ezután hozzáadjuk a pillecukrot.
- A tejet egy lábaba öntjük, hozzáadjuk a cukrokat, a margarint, az aromát, a kakóport, a mazsolát és az egészet összemelegítjük. Amikor már a keverék langyosra hűlt, ráöntjük a kekszre és alaposan összedolgozzuk.
- A masszát kétfelé vesszük, sütőpapíron rúd alakúra formázzuk és a papírral együtt feltekerjük. A végeket jól elkötjük, kissé áthengergetjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap a rudat kicsomagoljuk, a porcukrot pedig a kezünkkel elsimítjuk rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése