»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg liszt, 12 dkg margarin / vaj, 5 dkg porcukor
- 1 kk sütőpor, 3 tojássárgája, 3 ek baracklekvár
Mákos réteg :
- 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 5 dkg margarin / vaj
- 150 ml tej, 20 dkg darált mák, 5 dkg mazsola
- 10 dkg kandírozott narancshéj, rum,
- 5 dkg kókuszreszelék, 5 ek lekvár, 3 tojásfehérje
- csipetnyi só
Kókuszos rész :
- 2 tojás, ( L - méret ) 8 dkg cukor, 20 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg olvasztott magarin / vaj
díszítés :
- baracklekvár, kókuszreszelék
- A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd elmorzsojuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját és az egészet összegyúrjuk. Folbackba tekerjük és 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután a tésztát, egy sütőpapírral bélelt kb 20 * 30 cm - es tepsibe nyújtjuk és megkenjük lekvárral.
- A mákos részhez a narancshéjat és a mazsolát rumban áztatjuk ( legjobb egy éjszakán át ) a tejet, a cukrokat és a vajat összeforraljuk majd leforrázzuk vele a mákot, hozzákeverjük a kókuszreszeléket, a lecsöpögtetett mazsolát, a narancshéjat és a lekvárt.
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük. A tojásfehérjét a sóval habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a kihűlt mákhoz és a masszát a tésztára simítjuk.
- A kókuszos részhez a tojást a cukorral fehéredésig és jó habosra verjük, majd hozzákeverjük a kókuszt és a vajat, ezután a mákos rétegen egyenletesen eloszlatjuk. Kb 35 - 40 percig sütjük.
- A tetejére a lekvárt felmelegítjük - ha darabos akkor egy szitán átszűrjük - és habzsákba töltve berácsozuk vele a langyosra hűlt süteményt, majd megszórjuk kókusszal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése