»HOZZÁVALÓK«
- 2 db konzerv csicseriborsó ( 2 x 240 G )
- 3 tojás, 15 dkg nádcukor, 10 dkg lágy vaj
- 2 dkg kakaópor, 1 tk vaníliakivonat
- 160 ml tej, 18 dkg liszt
- 1 / 2 tasak sütőpor, 1 tk szódabikarbóna
- 2 - 3 ek csokilencse
- A sütőt 170 °C - ra előmelegítjük, egy kb 2 literes kuglófformát kivajazunk és behintjük liszttel. A csicseriborsót átöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük, hozzáöntjük a tejet és botmixerrel pürésítjük.
- A tojásokat a cukorral, vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a csicseripürét, a vaníliát, a kakóval vegyített sütőporos, szódabikarbónás lisztet és a csokilencsét. ( ha túl sűrű lenne, 50 ml tejet még adjunk hozzá )
- A masszát a formába simítjuk és kb 50 - 60 perc alatt - tűpróbáig sütjük. Kb félidőben takarjuk le a tetejét alufóliával. Ha a kuglóf megsült a formában hagyjuk még 10 percig, majd rácsra borítva kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése