»HOZZÁVALÓK«
- 1 kisebb fej, vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
- 1 zellergumó ( 35 - 40 dkg ), 1 brokkoli
- 4 ek olívaolaj, só, bors, 1 zöldségleveskocka
- 1 dl tejszín + a díszítéshez
- zellerzöld
- A brokkolit rózsáira szedjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal és 200 °C - ra melegített sütőben, kb 20 percig sütjük. ( félidőben forgassuk át a brokkolit )
- A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott zellert és jól átpirítjuk. Felöntjük kb 1 , 5 l vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a brokkolit, a zúzott fokhagymát, majd ízesítjük, sóval, borssal és az egészet puhára főzzük.
- Ezután a levest botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt, a felaprított zellerzöldet és pár perc alatt az egészet összeforraljuk.
- A levest tányérba szedjük, meglocsoljuk tejszínnel és kevés olívaolajjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése