,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2023. január 16., hétfő

~ RAKOTT ÉDESBURGONYA SPENÓTTAL ~



 »HOZZÁVALÓK«
- kb 70 dkg édesburgonya, 6 - 7 db főtt tojás
- 450 g fagyos leveles spenót, 5 dl tejföl
- 2 gerezd fokgyma, só, bors, 1 tojás
- vaj, zsemlemorzsa

  • Az édesburgonyát V - gyaluval lereszeljük, majd enyhén besózzuk és állni hagyjuk. A spenótot kiengedjük és kinyomkodjuk a levétől. A tejfölben elkeverjük a tojást, a zúzott fokhagymát és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, a főtt tojást felszeleteljük.
  • A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy hőálló tálat kivajazunk és behintjük zsemlemorzsával, majd lerakunk egy sor édesburgonyát, meglocsoljuk tejföllel, ezután elhelyezzük rajta a főtt tojást és a spenótot, majd ismét burgonya, tejföl, majd addig rétegezzük, amíg elfogynak a hozzávalók. 
  • A tetejét meglocsoljuk a maradék tejföllel és megszórjuk kevés zsemlemorzsával. Kb 60 perc alatt az egészet összesütjük és tejföllel kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése