,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2023. február 5., vasárnap

~ TEJFÖLHABOS KAKAÓS KOCKA ~



 »HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 4 tojás, 4 ek porcukor, 3 ek liszt
- 2 ek kakaópor, 2 ek étolaj
- 1 kk sütőpor, kb 4 ek lekvár ( pl. cseresznye, meggy, áfonya ) 
Krém :
- 2 dl tejföl ( 20 % - os ), 2 dl tejszín
- 1 tk vaníliakivonat, kb 3 - 4 ek porcukor, 10 g étk. zselatin
- 3 ek hideg víz
tetejére : - 10 dkg olvasztott csokoládé + 2 ek étolaj

  •  A piskótához a tojást szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a kakaóval, sütőporral vegyített lisztet és óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát egy kb 25 * 25 cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 °C - ra melegített sütőben, kb 20 -25 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
  • A megsült piskótát rácsra borítva kihűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt és lapjában félbe vágjuk ezután, mindkét lapot megkenjük lekvárral.
  • A krémhez a zselatint vízbe áztatjuk és  hagyjuk megduzzadni, a tejszínt habbá verjük. A tejfölhöz hozzákeverjük a vaníliát, a  porcukrot és a folyósra melegített zselatint, majd összeforgatjuk a tejszínhabbal. A krémmel betöltjük a piskótát, a tetejére rákenjük a gőz felett  megolvasztott csokoládét és a süteményt pár órára hűtőbe tesszük dermedni, majd forró vízbe mártott késsel kockákra vágva tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése